Emner: §100 ?????
Se enkelt indlæg
Gammel 25-03-2009, 14:15   #2
Tutti
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tuttis avatar
 
Tilmeldingsdato: 09-12 2008
Indlæg: 137
Styrke: 16
Tutti er ny på vejen
Smile

Hej Sara, der er ikke nogen bestemte regler for, hvad det er der kan ansøges om iht § 100. Dog skal det være udgifter, som du har ekstra som følge af din fx. funktionsnedsættelse. Ministeriet har selv nogle forslag her :Hvilke merudgifter får man tilskud til?
Det er ikke muligt at lave en udtømmende liste over, hvilke merudgifter der kan ydes hjælp til efter servicelovens § 100. Der kan ofte være tale om komplicerede situationer, som opstår på grund af den varigt nedsatte funktionsevne. Det er derfor ikke muligt at angive alle de merudgifter, som den pågældende kan komme ud for.

Eksempler på merudgifter, der kan være omfattet:

Medicin – hjælp til den del af egenbetalingen af den tilskudsberettigede medicin, der ikke dækkes efter sygesikringsloven.
Befordring i fritid
Befordring til og fra arbejde
Befordring til og fra uddannelse
Handicaprettede kurser
Beklædning
Daglige og nødvendige håndsrækninger
Indskud i en af kommunen anvist lejebolig og andre udgifter

Alt efter hvad du fejler, vil det være en god ide at google merudgifter samt din evt. diagnose. Der findes sider med mange gode ideer til hvad man kan søge om.

Jeg ved, at flere gigtpatienter fx. får merudgifter pga. de bruger mere varme pga. ders gigt. Der er et eller andet sted, hvor det vist er fastsat til omkring 93,- kr. om måneden i tilskud tror jeg nok. Du kan læse mere omkring reglerne for § 100 på denne side: http://www.social.dk/ministeriets_om...il_voksne.html Her er der så både takster og anden nyttig information omkring § 100 ansøgning.

Jeg er også selv ved at søge om § 100, og det er ikke svært at komme over de min. 6000 i minimumsudgifter om året til fx. transport og medicin m.v. såfremt kommunen godtager ansøgningen. Husk, at der kan søges for faste månedlige udgifter samt til enkelte ting. Dog er et af kriterierne, at disse ting ikke kan dækkes under andre §§, men det må kommunen hjælpe med, når I mødes og gennemgår ansøgningen.
Tutti er ikke logget ind   Besvar med citat