Emner: §84/100
Se enkelt indlæg
Gammel 08-11-2008, 12:42   #17
Odenseaneren
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 26-03 2008
Indlæg: 525
Styrke: 17
Odenseaneren er rigtig godt på vej
ny besvarelse

Karen Jespersen har endnu engang svaret på en forespørgsel. Det betyder følgende reaktion fra mig til Line Barfod Og Anne Baastrup

Citat:
Kære Fru Line Barfod og Fru Anne Baastrup

Hermed min kommentar til velfærdsminister Karen Jespersen besvarelse, som jeg håber I kan bruge i debatten;

For det andet indsættes ordet ”ofte”. Ved at anvende formuleringen ”… og som medfører, at der ofte må sættes ind …” er hensigten dels at sikre, at borgere, som fravælger eller har fravalgt en hjælpeforanstaltning, som de ville have ret til, også kan være omfattet af personkredsen for merudgiftsydelsen. Dels er det hensigten at sikre, at også borgere der har en sådan funktionsnedsættelse, at der normalt vil blive iværksat ikke uvæsentlige hjælpeforanstaltninger, men hvor dette ikke er sket, kan være omfattet. Det er dermed ikke et krav, at der altid skal være iværksat ikke uvæsentlige hjælpeforanstaltninger

Betyder det, at borgere - som f.eks. ikke ønsker en invalidebil - alligevel skal søge denne, blive godkendt til denne for derefter at takke nej til bilen - for at opfylde kriterierne om at fravælge et hjælpemiddel? Andre eksempler kunne f.eks. være hjemmehjælp/personlig hjælp/ledsagerordning, hvor mange vælger at benytte deres ægtefælle!

Det er vel den eneste måde man kan dokumentere at man er berettiget til hjælpen. Dette vil da medføre en hulens masse overflødig sagsbehandling? Alternativt vil kommunen jo give afslag på §100 med begrundelsen at man ikke er vurderet i forhold til f.eks. bil/hjælp og derfor ikke kan dokumentere at man er berettiget?

Kunne det ikke omformuleres i retning af "at sikre, at også borgere der er afhængig af hjælp fra andre/hjælpemidler i hverdagen, kan være berettiget til merudgiftsydelsen" og "borgere der ikke kan færdes med offentlige transportmidler, men er afhængig af enten invalidebil eller andre foranstaltninger som f.eks. elscooter, kørselsordning eller ledsager (også familiær hjælp) for at færdes er omfattet"

Som handicappet er det bestemt ikke sjovt at skulle søge om hjælp til f.eks. personlig pleje mv. Derfor er der mange familier der klarer sig med hjælp fra omverdenen/familien - men uden brug af det offentlige.


med venlig hilsen


Lena Bæk Michelsen
Odenseaneren er ikke logget ind   Besvar med citat