Se enkelt indlæg
Gammel 12-08-2014, 10:57   #6
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.829
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Derfor skrev jeg at jeg ikke var 100% sikker...

... men hvad præcis er gældende?

Gisne: hvilke dokumentation har du for din påstand?

https://www.sundhed.dk/sundhedsfagli...ertidspension/

Regional klinisk funktion.

"Rehabiliteringsteamet skal have adgang til rådgivning og vurdering fra regional klinisk funktion med fx socialmediciner, arbejdsmediciner, reumatolog, psykolog, psykiater m.v. Kommunerne finansierer udgifterne til rådgivning og vurdering fra regionens kliniske funktion. Kommunen kan rekvirere speciallægeattester via klinisk funktion.

Den praktiserende læge forudsættes også fremover løbende orienteret om patientens sagsforløb i kommunen. Lægen skal således bl.a. orienteres, når den kliniske funktion efter afsluttet forløb afgiver sin rådgivning og vurdering til kommunen. Det forudsættes endvidere, at den kliniske funktion og den praktiserende læge efter behov kan være i dialog med henblik på at fremme, at patienten kan fastholdes på arbejdsmarkedet
."

Denne sætning: Kommunen kan rekvirere speciallægeattester via klinisk funktion. betyder, at det er SB der beslutter om der skal fremskaffes en statusattest eller speciallægeerklæring.

Spørgsmål:

Hvis en SB ønsker en psykiatrisk speciallæge udtalelse, kan kommunen så kræve, at det bliver den af kommunen foreslået psykiater?

Eller kan borgeren selv vælge en psykiater med speciale, som kommunen ønsker?

Hvad er juridisk korrekt?

Findes der Vejledninger eller Bekendtgørelser, som giver kommunen ret til at kræve, at borgeren kræves at konsulterer den nævnte, af kommunen.

Dokumentation ønskes!

Hilsen Peter
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat