Se enkelt indlæg
Gammel 01-02-2014, 19:34   #8
TimeGuest
Har ikke tid til andet end K10
 
Tilmeldingsdato: 24-04 2008
Lokation: Costa del Wassersleben
Indlæg: 2.030
Styrke: 19
TimeGuest er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af Hexi Se meddelelser
Ja al den snak om de unge politiske talenter der stod på spring og skulle overtage SF har vist en grim smag de her dage
Ja, og vi bliver nød til at bringe det politiske håb tilbage til folket!


Brainstorm ...

Én af måderne det kunne gøres på, det var at oprette en Folkekomite overordnet de politiske processer, herunder Folketinget og kommunalbestyrelserne.

Folkekomiteens afsæt SKAL være friholdt for politisk indflydelse, og må således ikke agere politisk. Det er således eksklussiongrund fra Folkekomiteen i det hverv at dyrke et politisk afsæt.


Det er Folkekomiteens øverste opgave at vogte over Grundloven og afsætte rammerne for Folketingets og kommunalbestyrelsernes virke, herunder reglerne for honorar for tillidshvervet.

Og således også overordnet at føre tilsyn med de politiske processer, herunder "indavl" i samme ...

Man kan overveje om Folkekomiteen skal have retten til at sende love tilbage til Folketinget til genbehandling, hvis de ikke opfylder nogle bestemte på forhånd definerede rammer - fx at tage maksimalt helhedshensyn (dvs. ikke "bare" økonomiske) til befolkningen og landets kort- og langsigtede muligheder. (Og det er et emne man kan koge videre på ...)


Som jeg tidligere har nævnt, er én af Folkekomiteens mange opgaver at reformere det politiske system og i den proces skal komiteen også tage stilling til, om det er eksklusionsgrund, for de indvalgte i Folketinget og kommunalbestyrelse i den givne valgperiode, at springe fra det parti, som de er valgt ind under og at pladsen således i stedet skal overtages af den suppleant, der står på venteliste i det pgl. parti.

Alternativt ville man jo kunne sende muldvarpe ind i fx DF og når så valget var overstået, så springer halvdelen til EL, fordi de pludselig er blevet "klogere" ... Kristian Thulesen Dahl vil i såfald få en stor opgave med at hindre sådan noget at ske ... her er det bedre at forebygge end at helbrede, ved at ændre på rammerne for tillidshvervet!


Det jeg siger her, det er absolut ikke ensbetydende med, at man ikke kan blive (bla. politisk) klogere og skifte parti i en valgperiode ... slet ikke ... men man kan bare ikke samtidig fortsætte i det (politiske) tillidshverv, som man er valgt til at udføre under nogle bestemte (politiske) forudsætninger.

Men man er selvf. altid velkommen til at genopstille ved opfyldelse af de givne regler (hvis den pgl. nye partiforening er af den opfattelse) ved næstkommende valg og har således igen muligheden for at blive valgt ind under de nye (politiske) forudsætninger ... hvis vælgerne altså vil det ...


Med en Folkekomite overordnet de politiske processer, får man faktisk indført et politisk neutralt "overhus", hvis opgave er at vogte over demokratiets fundament ud fra en politisk neutral tilgang.

Valg til Folkekomiteen kan ske efter first-in-first-out princippet i en glidende cyklus, således, at der altid vil være erfarne folkekomitesmedlemmer i overtal (selve opstarten af Folkekomiteen er selvf. kortvarig anderledes).

Og så SKAL folkekomitesmedlemmerne rekrutteres bredt i den del af befolkningen, der har valret - og det enkelte medlem kan i princippet udvælges helt automatisk af et data-system, således at den politiske neutralitet i Folkekomiteen vægtes maksimalt.

Man har selvf. som udvalgt altid ret til at takke nej til hvervet ...


Jeg vil opfordre de politisk interesserede til at arbejde videre med modellen og se om det kunne være en vej ud af den moras det politiske system efterhånden er fedtet godt og grundigt ind i ligesom den politikerelede, der holder folket væk fra de politiske beslutninger og valg.
__________________
.
Jocelyn Pook – Hell, Fire And Damnation + Masked Ball: http://www.youtube.com/watch?v=9QEG2Mk184A

BTW: Er du kvik, så er løsningen her: https://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU
TimeGuest er ikke logget ind   Besvar med citat