Se enkelt indlæg
Gammel 12-01-2013, 13:51   #17
frup
Mit andet hjem K10
 
frups avatar
 
Tilmeldingsdato: 20-10 2011
Indlæg: 632
Styrke: 13
frup er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af L.S. Se meddelelser
Vær lige obs på hvilke informationer din kommune videregiver om dig/din samlede situation til rengøringsfirmaer DE ansætter til at gøre rent hos dig!


Det kunne være interessant, hvis du/I ville spørge på jeres respektive kommuner og dele jeres erfaring herinde - jeg blev godtnok overrasket, da jeg hørte om Københavns Kommunes fremgangsmåde


Det er indlæg #3 der forklarer det:
http://www.k10.dk/showthread.php?t=25167
Men hjemmehjælp er jo ikke det samme som at få hjælp til rengøring via § 100. Jeg fik at vide, at førend der kunne tages stilling til om jeg kunne få det via § 100 så skulle det først undersøges om det i stedet kunne dækkes via hjemmehjælp (der jo er en meget billigere og ringere løsning).
Efter at have haft besøg af visitator fik jeg så at vide, at jeg var berettiget til hjemmehjælp, men da jeg er gift, ja så kunne jeg alligevel ikke få det.
Sagen blev så vidersendt til afdelingen for merudgifter igen og her var jeg så så heldig, at de har valgt at bevillige mig det trods det, at jeg er gift. I bevillingen står der hvilke opgaver, der skal udføres og hvor ofte (i mit tilfælde støvsugning og gulvvask en gang ugentligt plus noget vinduespudsning indvendigt og udvendigt nogle gange om året), men der står ikke noget om hvor lang tid opgaven må tage.
Jeg forventer derfor, at de tilbud jeg så har indhentet bliver vurderet og at de vælger det billigste (selvom de ligger meget tæt).

Jeg tror ikke helt hjælp fra merudgifter kan sammenlignes med hjemmehjælp, hvor man også selv kan benytte sig af muligheden for at vælge, hvem der skal udføre opgaven.

Problemet for carolines kan blive - hvis hun IKKE er gift eller samboende - at kommunen vurderer hun er berettiget til hjemmehælp, som i min kommune fx kun er hver 14. dag og kun meget kort tid. I så fald bliver det jo så ikke dækket under § 100 og så bliver det måske svært at nå op over de 6000, det kræves for at få merudgiftshjælp
frup er ikke logget ind   Besvar med citat