Se enkelt indlæg
Gammel 05-01-2013, 05:42   #1
halse
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 16-02 2008
Indlæg: 883
Styrke: 17
halse er rigtig godt på vej
TV-2's kampagne vedr. mangel på arbejdskraft er utroværdig

I TV-2 nyhederne i forgårs var der endnu et indslag , hvor tv-stationen ukritisk viderebragte oplysninger om at arbejdsgiverne ikke kan skaffe arbejdskraft. Selv ikke ufaglært arbejdskraft , på trods af vi har den højeste ledighed i ca. 18 år.

TV-2 har kørt denne kampagne nærmest uafladeligt i et år. Foreløbig uden at kunne dokumentere et eneste tilfælde. De har hver gang kritikløst nøjedes med at agere mikrofonholdere for de ”oprørte” arbejdsgivere.
De har ikke forsøgt at undersøge , hvor seriøse disse arbejdsgivere har været i deres beskæftigelsessøgning , inden de måtte ty til udenlandsk arbejdskraft.

Den eftertænksomme seer , vil ellers meget hurtigt kunne se hvorledes arbejdsgiverne har en interesse i at tegne dette billede.
De har jo et åbenlyst forklaringsproblem. Hvorfor efterspørge ufaglært udenlandsk arbejdskraft , når der står ca. 220.000 ledige danskere og banker på døren ?

I forgårs omhandlede indslaget så et savværk , i den lille midtsjællandske stationsby Hvalsø.
På trods af at virksomheden ligger i udkants Danmark , og desuden kun tilbyder den absolute mindsteløn ( mindstelønnen på tværs af alle faggrupper ) fik virksomheden efterfølgende inden for få timer , alligevel mere end 120 henvendelser , hvoraf 90 fortsat var interesseret da de hørte lønniveauet. Hvor mange ansøgninger det var blevet til da dagen var omme , og hvor mange der kommer de nærmeste dage er uvist , men sikkert mange flere. 3F i roskilde oplyste desuden de kunne skaffe endnu flere , ifald de skulle få brug for det.

Med til historien hører dog TV-2 i denne uge har fået støtte fra en stikprøveundersøgelse , foretaget af arbejdsmarkedsstyrelsen. De anslår ud fra undersøgelsen , at det ikke lykkedes arbejdsgiverne at besætte 10.000 stillinger i efteråret.

Dette tal lyder bemærkelsesværdigt højt i mine ører , og får mig uafværgeligt til at tvivle på ”undersøgelsens” lødighed.
Har styrelsen på ægte TV-2 maner , bare nøjedes med at ringe arbejdsgiverne op og taget svarene for pålydende ? Eller har undersøgelsen været mere tilbundsgående. F.eks. en egenhændig undersøgelse af annonceringsmetoderne.

Det sidste vil være temmelig omfattende , så jeg er tilbøjelig til at tro det første er tilfældet.
Det har desværre ikke været mig muligt at finde undersøgelsen , og få opklaret på hvilke præmisser den er foretaget.

Dansk Metal har flere gange pillet TV-2 nyhedernes eksempler fra hinanden , og efterfølgende underrettet tv-stationen , tilsyneladende uden respons.

Dette kan næppe undre nogen , da der tydeligvis ligger en agenda bag.
Mangelen på kritisk journalistik er så himmelråbende i alle indslagene , at det i sig selv er afslørende.

Hvorfor kontakter de ikke relevant fagforening , og hører hvor mange henvendelser de har fået fra omtalte virksomhed ?

Hvorfor benytter de ikke den database ( som alle mediehuse har adgang til ) , der vil kunne verificere hvorvidt arbejdsgiveren rent faktisk har annonceret i dagspressen , og ikke mindst hvilken del af pressen. Har han annonceret i en stor regional avis eksempelvis. etc. etc.


Citat:
Formand for Dansk Metal Claus Jensen bekræfter, at fagforeningen altid undersøger de sager, der kommer frem i medierne om arbejdsgivere, der hævder, at de ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft.
Han nævner et TV 2-indslag med en virksomhed i Horsens, der manglede ti mand.
- Det var en onsdag aften. Næste morgen klokken 6 ringede vi og sagde: "Inden fyraften har du mindst ti mand, der står ude ved dig. Og inden i morgen har du 17. Det endte med, at han ansatte to ugen efter fra et privat konsulentfirma. Han skulle ikke bruge flere, siger Claus Jensen til Newspaq.
I et andet TV 2 indslag efterlyste et Århus-firma 50 mand.
- Vi ringede og sagde: "Fra på mandag står der 100 mand ude hos dig. Så svarede han, at det var bare nogle, han skulle bruge til sit katalog. Han havde et vikarbureau, og så var det rart at have nogle stående." Vi ringede til TV 2 og sagde: Plat og humbug.
- Det er ufatteligt, så meget folk bliver fyldt med løgn, siger Metal-bossen.

http://avisen.dk/metal-boss-om-tv-in...ug_200149.aspx
halse er ikke logget ind   Besvar med citat