Se enkelt indlæg
Gammel 02-01-2012, 15:53   #14
Mymlen
Elsker at være her på K10
 
Tilmeldingsdato: 13-05 2008
Indlæg: 72
Styrke: 17
Mymlen er ny på vejen
Det handler ikke om, at en teori bliver misbrugt i ukyndige hænder. Det er selve de paradigmer, der ligger til grund for Term-modellen, den er gal med.

Lidelser, der ikke kan påvises igennem en blodprøve eller en scanning i det danske sundhedssystem, anses per automatik for at være "funktionelle", dvs. at patienterne betragtes som somatiserende. Det gælder bl.a. diagnoser, som internationalt er klassificerede som fysiske sygdomme, herunder fibromyalgi og ME/CFS.

Patienternes symptomer forklares ud fra en bio psyko social model, som alene bygger på en tese - dvs. den er aldrig blevet videnskabeligt bevist. Liaison-psykiatrien og Term-modellen trækker en psykiatriserende og forældet forklaringsmodel ned over hovedet på patienterne og hævder, at antidepressiver, gradvis optræning og kognitiv terapi er den direkte vej tilbage til arbejdsmarkedet. Disse holdninger giver kommunerne et carte blanche til at så tvivl om sygdommen og trække sagerne i langdrag, og det er årsagen til, at mange patienter cirkulerer rundt i systemet i 10-15 år og presses til behandlinger, som i bedste fald er uden effekt, i værste fald skadelige.

Der er tale om et groft overgreb på fysisk syge patienter og deres fundamentale ret til at blive grundigt udredt og taget alvorligt såvel i sundhedssystemet som i det kommunale system.
__________________
"Fald syv gange - men rejs dig otte"

Japansk ordsprog

Sidst redigeret af Mymlen; 02-01-2012 kl. 16:02. Årsag: smed et par bindestreger ind
Mymlen er ikke logget ind   Besvar med citat