Se enkelt indlæg
Gammel 27-08-2011, 17:20   #1
Tante Ana
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 26-07 2008
Indlæg: 468
Styrke: 16
Tante Ana er rigtig godt på vej
Thumbs down VKO går glip af stemmer fordi SKAT sender ansatte ud i arbejdsløsheden

I år og til næste år sender SKAT hundredtusinde arbejdstagere ud i arbejdsløshed!

Derfor får VKO ikke min stemme, og jeg er ikke den eneste. Langt fra!

Det er under denne regering, så trofast assisteret af Dansk Folkeparti, at der er indført skærpeste inddrivelsesregler end nogensinde før.

Lige så malplaceret som med så meget andet, indfører VKO veritabel jagt på skatteskyldnere blandt børnefamilier, blandt små og mellemstore virksomheder og blandt folk der arbejder som freelance - malplaceret fordi SKAT's jagt er gået ind mens krisen kradser allerværst og arbejdsløsheden vokser stødt.

Gigantvirksomheder får lov til at slippe fordi i Danmark er kutymen, at jo større virksomheden er, jo mere kan den selv bestemme om den vil betale skat, eller hvor meget/lidt den gider betale.

Derimod små og mellemstore virksomheder er så meget nemmere at gå efter, at her satser SKAT stort og stolt, tilsyneladende for samfundets skyld, men HVEM BETALER FOR SKATS INDRIVNINGSSTRATEGI? Det gør vi. Alle os andre skatteydere. Det gør vi fordi SKAT lukker virksomheder med omsætning, men ikke stor nok til at betale skatterestancerne I DET TEMPO der passer til indtægterne, som f.eks. 28 dage eller 10 måneder.

SKAT siger, at virksomheden er ikke levedygtig såfremt virksomheden ikke tjener nok til at betale skatterestancerne efter 28 dage, eller over de 10 måneder SKAT har indført en regel om, må skyldnervirksomheden lukkes.

Foreslår virksomheden afviklingen af restancen over 15 måneder, eller 20 måneder - lukkes virksomheden. Det skal være max 10 måneder! Basta!

Forinden sender SKAT 100.000 breve til små og mellemstore virksomheder hvor der forkyndes, at såfremt skatterestancen ikke betales indenfor 10 måneder, bliver virksomheden indberettet til RKI. Ingen virksomheder, der er afhængige af kreditter m.v. kan overleve registrering i RKI.

Hvad sker der så? Ja. Det som sker er at virksomhederne lukkes. De ansatte bliver arbejdsløse og takket være Fogh Rasmussens opfordringer til frihed og gøren nar af fagforeninger - er flertallet af de nu af SKAT fyrede arbejdsløse uden anden sikring end kontanthjælp, aktiveringer og - på samfundets regning - et arbejde for private virksomheder - for sin kontanthjælp.

Når man henretter virksomheder, dømmer man også de ansatte til arbejdsløsheden. Nogle er forsikret, andre ikke og at det er "deres egen skyld" hjælper ikke på, at samfundet skal til at forsørge disse mennesker.

Jeg har talt med flere af SKATs pantefogeder og næsten samstemmende erklærer de, at de har ingen skrupler når pengene skal inddrives, og når deres inddrivnings strategi sender hundredtusinde ud i arbejdsløsheden og videre i offentlig forsørgelse, rører det dem ikke og svaret er "det har vi velfærdsstaten til at tage sig af".

Selv de små frelancer'e slipper ikke SKATS forstærket inddrivnings strategi: når en ramt af krisen enkeltmandsvirksomhed ikke kan betale ud sin skatterestance over kun ti måneder, vurderer SKAT at denne freelance ikke tjener nok til at kunne beholde sit cvr-nr. Skidt være med, at denne freelance tjener nok til at forsørge sig selv og sin familie - og dermed er ikke en byrde for samfundet. Tilbydes SKAT en afbetaling over f.eks. 20 måneder - falder hammeren og cvr-nummeret lukkes.

Der er således ikke tale om skatteskyldnere der ikke vil betale hvad de skylder. Nej. Her er tale om at det er SKAT som stiller urealistiske krav, men vil ikke vedkende sig sit eget ansvar over for samfundet, men sender blot "frugten" af sin inddrivelses strategi over til andre ministerier og deres kasser, der efterfølgende står for at skulle udbetale overlevelsespenge til ofre for SKATS uforsonlige inddrivelsesmetoder.

SKAT oplyser selv at de regner med at mellem 30.000 og 50.000 indehavere af cvr-numre vil blive indberettet til RKI i indeværende år. Nogle af disse virksomheder er enkeltmandsvirksomheder, mens andre har ansatte, så der må påregnes mange tusinde nye arbejdsløse, som direkte følge af SKATs inddrivelses strategi.

Men igen, som pantefogederne selv påpeger, kommer disse omkostninger dem ikke ved. Det får dem ikke til at ligge vågne om natten. Og når man spørger hvorfor i alverden har SKAT ventet til krisens udbrud med at spille med musklerne - er svaret at det er på høje tid at skyldnere kommer ned med nakken. At det så koster andre samfundskasser stort, kommer ikke SKAT ved, siger SKAT.

Det er så de 3 sidste skatteministre, der står bag SKATS misbrug af samfundets midler SKAT tvinger ud af andre samfundskasser til forsørgelse af SKATs "inddrivnings-trofæer".

En ting er at en krise kradser og koster jobs. Det må man tage med og håbe at det driver over igen. Men det er noget helt andet, når en ellers anerkendt statslig institution sender hundredtusinde mennesker ud i arbejdsløsheden og i offentlig forsørgelse, bare fordi den kan.

Mon det er til at regne ud, hvor mange flere der lige som jeg, vil ikke sætte krydset ved VKO d. 15. september af samme årsag: i protest mod at SKAT er blevet sat til at tømme det danske arbejdsmarked for jobs, netop i den sværeste tid, hvor det i forvejen kræver umenneskelige anstrengelser - at bevare dem!

Så var der en der spurgte, om det for meget forlangt, at SKAT er med til at trække på samme hammel med os andre?

Kun ekkoet svarer.
Tante Ana er ikke logget ind   Besvar med citat