Se enkelt indlæg
Gammel 11-12-2007, 19:05   #1
Stella
Jeg bor her på K10
 
Stellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 14-10 2005
Indlæg: 3.069
Styrke: 28
Stella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sig
Pinlig skræk for folkestyre

Kunne ikke lade være med at sende Ekstra bladets leder i dag om Dks indgåen i resten af EU landenes mangel på afstemninger om de nye tiltag i EU...jeg er så rasende over at Fjog og Co...og det gælder også socialdemokraterne ikke tillader borgerne at stemme om den nye traktat som igen æder en bid af vores selvbestemmelse her i landet.


Pinlig skræk for folkestyre

HUSK: Du kan kommentere denne artikel.
DEN IDEELLE fremgangsmåde i et folkestyre er naturligvis, at folket træffer væsentlige beslutninger om sin fremtid. Politiker-styre - også kaldet repræsentativt demokrati - er en praktisk nødløsning, fordi folket ikke har tid til selv at stå for lovgivningen hver dag.

NÅR MANGE danskere ønsker en folkeafstemning om EU’s reformtraktat, bør det derfor være en selvfølge, at vi får muligheden. Men sådan ser det ikke ud til at gå. I går afviste Socialdemokraternes folketingsgruppe en afstemning. Der er bare tale om en ’vedtægtsændring’, ikke en forfatningsændring, påstår formand Helle Thorning-Schmidt.

Vi må altså forstå på hende, at det er falsk varebetegnelse, når dokumentet kaldes en reformtraktat! For det rummer ingen reformer - ifølge Helle.

I DAG VENTES regeringen at sige noget lignende. Nemlig at Justitsministeriets jurister ikke kan finde suverænitetsafgivelser i traktaten, så Grundloven kræver ingen afstemning af juridiske grunde. Tilbage er regeringens politiske afvejning, som heller ikke fører til afstemning.

DET ER RET ejendommeligt i betragtning af, at danskerne skulle have været til folkeafstemning 27. september 2005 om en traktat, som ifølge kansler Angela Merkel og fhv. præsident Giscard d’Estaing var praktisk talt identisk med den, der nu foreligger. De to bør vide det. Franskmanden har skrevet den. Tyskeren har rettet den til, så småting som fælles hymne og flag gled ud.

Men det politiske indhold om f.eks. flertalsafgørelser og fælles udenrigspolitik er uændret.

DET SER ALTSÅ ud som om, VKSR-partierne vil rotte sig sammen om at vedtage reformtraktaten i Folketingssalen. De er hundeangste for, at folk skal stemme nej - til trods for, at meningsmålinger viser, at 42 pct. i dag ville stemme ja; 17 nej; mens 41 pct. ikke har bestemt sig.

FREMGANGSMÅDEN vil i vide kredse blive opfatte som luskeri. Ikke mindst må mange socialdemokratiske vælgere ventes at udvandre til SF og Dansk Folkeparti.


Selv om Helle T. kræver ’fuldstændig partidisciplin’, kan hun ikke engang holde sammen på sin egen folketingsgruppe, hvor mindst tre - Klaus Hækkerup, Thomas Adelskov og Julie Skovsby - vil stemme for en folkeafstemning, hvis de får chancen.

VKSR HAR til gengæld tænkt sig at holde folkeafstemning i 2008 om noget andet - nemlig om afskaffelse af de fire forbehold i den nugældende traktat. Men folkets svar på den tonedøve magtdemonstration kan blive, at vælgerne nægter at afskaffe forbeholdene - i ren trods.

I SÅ FALD vil de formynderiske, EU-forhippede politikere endnu en gang have klumret sig ud i en situation, hvor de driver vælgerne til at stemme om noget andet, end de bliver spurgt om. Nøjagtig som det skete, da franskmænd og hollændere ved folkeafstemninger i 2005 gav deres regeringer en på tuden ved at krydse nej til det traktatforslag, som regeringscheferne nu igen kommer trækkende med i let gennemskuelig forklædning.
]
ER DER NOGET, som skæmmer demokratiet, er det politikere, som er skrækslagne for deres vælgeres mening. For dermed holder de op med at repræsentere dem, der har valgt dem.
Stella er ikke logget ind   Besvar med citat