Se enkelt indlæg
Gammel 01-02-2011, 14:26   #2
annagw
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 06-11 2009
Lokation: København.
Alder: 39
Indlæg: 1.364
Styrke: 16
annagw er ny på vejen
Tingene afhænger af om du har tænkt decideret at FLYTTE TIL Thailand og bo der permanent uden adresse i Danmark, eller om du vil beholde folkeregisteradresse i Danmark og så ellers "bo" i Thailand en kortere periode (af fx. to omgange som til sammen max. udgør 6 måneder) eller en længere periode (under 1 år).

Uanset hvad er det nemmeste du kan gøre at tage en tur på kommunen og få svar på alle dine spørgsmål omkring hvilke muligheder du har og hvordan de hver især vil påvirke din førtidspension.

https://www.borger.dk/Emner/pension-...ndsrejse.aspx?
Citat:
Oplysningspligt til kommunen
Modtager du førtids- eller folkepension, skal du give kommunen oplysninger om ændringer, der kan have betydning for din pension. Du skal fx give kommunen besked, hvis du flytter til udlandet, din indtægt ændrer sig, eller hvis du rejser så meget, at det kan påvirke din pension.

Udlandsophold og pension
Er du folke- eller førtidspensionist, vil det ikke påvirke din førtids- eller folkepension, at du rejser til udlandet i et par uger i løbet af året. Men kommunen kan vurdere, at du har ”fast bopæl” i udlandet, hvis du ofte opholder dig længe i udlandet eller rejser en enkelt gang i længere tid. Afhængigt af hvilket land du opholder i, kan det betyde, at du ikke længere kan få hele din danske pension udbetalt, fordi du ikke har ”fast bopæl” i Danmark.

Rejser du meget eller i længere tid, er det vigtigt, at du holder øje med, om din rejseaktivitet kan få betydning for din pension, og giver kommunen besked, hvis det er tilfældet.

Søg om at få pension med til udlandet

Midlertidige udlandsophold
Kommunen vil typisk vurdere, at et ophold i udlandet er midlertidigt og derfor ikke har betydning for din pension, hvis du normalt bor fast i Danmark, og hvis:

du beholder en ”reelt faktisk bopæl” i Danmark. Det vil du normalt kunne dokumentere ved at du stadig er tilmeldt folkeregistret i Danmark og
du kun rejser en enkelt gang, og rejsen er kortere end 12 måneder eller
du rejser flere gange, og hver rejse er kortere end 3-4 måneder. De samlede udlandsrejser, må ikke vare mere end 6 måneder i løbet af 1 år.
Rejser du mere - eller er du i tvivl om dit ophold i udlandet har betydning for pensionen - skal du kontakte kommunen. Det gælder også, selvom du ikke har planer om at opgive din bolig i Danmark, beholder din folkeregisteradresse i Danmark, og selv om du mener, at du stadig har ”fast bopæl” i Danmark, mens du rejser.

Eksempel 1
Du er førtidspensionist, beholder dit hus i Danmark, er fortsat tilmeldt folkeregistret i Danmark og vil tage ni måneder til Thailand. Rejsen skal vare under et år og er et enkelt udlandsophold, og derfor kan du beholde din danske førtidspension. Pensionen vil blive udbetalt som hidtil.
annagw er ikke logget ind   Besvar med citat