Se enkelt indlæg
Gammel 03-01-2011, 00:46   #10
Katharina
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 04-10 2010
Indlæg: 839
Styrke: 14
Katharina er rigtig godt på vej
Om Lars Løkkes nytårstale:

Hvad ønsker regeringen?

Jeg tror regeringens projekt er et nyliberalistisk arbejdsmarked - jf. kommissorium til Arbejdsmarkedskommission - omkring reform først af dagpenge og videre af efterløn og af førtidspension og fleksjob.

Arbejdsmarkedskommissionens kortsynede forslag vedrørende fleksjob og førtidspension kan i denne sammenhæng ses som et frontalangreb på det rummelige arbejdsmarked.

På grund af reduceret arbejdsevne er alternativet til fleksjob og førtidspension for mennesker med betydeligt reduceret arbejdsevne de første mange år næppe beskæftigelse, men at havne først på arbejdsløsheds - og/eller sygedagpenge og dernæst formentlig på kontanthjælp, siger Henrik Herløv Lund i kommentar til Arbejdsmarkedskommission 2009:

http://www.kritiskdebat.dk/articles.php?article_id=578 :

"Arbejdsmarkedskommissionens forslag er således også en sikker opskrift på social deroute udenfor arbejdsmarkedet for mennesker med reduceret arbejdsevne.

Hvorfor skal førtidspension fortrænges og fleksjob devalueres, når der alligevel er ringe eller ingen udsigt til beskæftigelse for og af de pågældende?

Det er bemærkelsesværdigt, at Arbejdsmarkedskommissionen i sine forslag gennemgående læner sig stærkt op af arbejdsgiverorganisationerne og CEPOS.

For den hårde kerne af nyliberalister har det længe har været en torn i øjet, at der gennem fleksjob og førtidspension var "udveje" af arbejdsmarkedet.

Hvad er meningen?

Handler det i virkeligheden om, at man i den nyliberale lejr ønsker genskabt en "sulten reservearme", der kan ånde de beskæftigede lønmodtagere i nakken og bidrage til at holde deres løn- og velfærdskrav i tømme?"



Og er dette nyliberale projekt "billig arbejdskraftreserve" til konkurrence på almindeligt lønniveau allerede i gang administrativt?

Læs herom i tråde på K10 og i artikler i Avisen.dk og i Information - om mere og mere virksomhedspraktik på dagpenge og på kontanthjælp med gratis arbejdskraft for virksomheder - med faldende udsigt til egentlig uddannelse af værdi og beskæftigelse gennem virksomhedspraktik:

http://www.k10.dk/showthread.php?t=15957

http://avisen.dk/flere-arbejdere-tvi...is_138493.aspx

http://avisen.dk/bjarne-tvunget-til-...is_138489.aspx

http://www.information.dk/101964

Sidst redigeret af Katharina; 03-01-2011 kl. 01:57. Årsag: Tilføjelse.
Katharina er ikke logget ind   Besvar med citat