K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 25-07-2015, 17:39   #1
TimeGuest
Har ikke tid til andet end K10
 
Tilmeldingsdato: 24-04 2008
Lokation: Costa del Wassersleben
Indlæg: 2.030
Styrke: 19
TimeGuest er rigtig godt på vej
Selvforsørgelsesbegrebet ...

... trænger til en revurdering / modernisering.


Citat:
Charlottes nødråb til minister: Jeg skal i praktik med min seng

Gigtpatient Charlotte Poffler er gået i kamp mod kommunen, der vil arbejdsprøve hende igen. Denne gang med en seng. Hun håber på hjælp fra beskæftigelsesministeren
Kilde: http://www.avisen.dk/charlottes-noed...ik_336091.aspx


Citat:
Kommune om praktik med seng: Man skal finde sin spidskompetence

Gigtsyge Charlotte Poffler kæmper mod at skulle i praktik med seng. Men kommunen forsvarer og siger, at selv mennesker med meget lille arbejdsevne kan gøre nytte på arbejdsmarkedet
Kilde: http://www.avisen.dk/kommune-om-prak...id_335972.aspx


Citat:
EL om Charlotte-sag: Har minister bukserøv til at indrømme fejl?

Charlotte Pofflers sagsforløb får nu Enhedslisten til at stille spørgsmål til beskæftigelsesministeren.
Kilde: http://www.avisen.dk/el-om-charlotte...in_336227.aspx


Det helt centrale omdrejningspunkt i denne og tilsvarende sager, det er spørgsmålet: Hvornår kan en borger med rimelig logik og anstændighed anses for at være selvforsørgende?


En CEO med 24 millioner i fuldtidsårsindkomst + det løse, ville omregnet til time / minut løn nok kunne betragtes som selvforsørgende ved blot 18 minutters arbejdsindsats.

DKK 24.000.000 / 52 uger / 37 timer / 60 minutter X 18 minutter = DKK 12.474 pr. time / 60 minutter X 18 minutter = DKK 3.742 pr. 18 minutter.

Det bliver en årsindkomst v. 18 minutters arbejde på ca.: DKK 3.747 X 52 uger pr. år = DKK 194.584 pr. år + evt. det løse.


Men forventes det, at Charlotte Poffler skal tiltræde som CEO m. 18 minutter pr. uge på ca. ovenstående vilkår, eller er prøvelserne blot et forsøg på at sparke Charlotte Poffler over på anden offentlig forsørgelse, der evt. anslås billigere end at tilkende Charlotte Poffler en førtidspension?

Dvs. sælges selvforsørgelsesbegrebet politisk med en falsk varebetegnelse, således at substansen i begrebet: selvforsørgelse i virkeligheden handler om besparelser?

Hvad er den "indre logik" i at plage mennesker som Charlotte Poffler, frem for at tilkende dem en førtidspension?


Det giver jo i min optik ikke megen mening at tale om selvforsørgelse v. 18 minutters arbejde pr. uge til en timeløn omkring DKK 150 pr. time eller mindre, da indtægten således maksimalt vil kunne udgøre ca. DKK 45,- pr. uge svarende til ialt DKK 2340 pr. år.


Ser vi på selvforsørgelsesbegrebet, der anvendes i EU's opholdsdirektiv, stilles der krav om en selvforsørget indtægt på mindst ca. 5.000 kroner om måneden før skat, før man betragtes som selvforsørgende. Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Selvfors%C3%B8rgende

Det beløb er i øvrigt linket til den meget lave og uanstændige starthjælp, som ligge meget langt under EU's fattigdomsgrænse.
Citat:
I EU-sammenhæng er man i risiko for fattigdom og social eksklusion, hvis man har en disponibel indkomst på mindre end 60 procent af landets medianindkomst
Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Fattigdomsgr%C3%A6nse


Anstændighedsmæssigt, så bør man som fleksjober m. 18 minutter pr. uge være garanteret en minimumsindkomst bestående af egenarbejde + offentlig tillægsydelse på, hvad der som udgangspunkt svarer til hvad en førtidspensionist oppebærer som kompensation for tabt arbejdsevne.

Og refusionsforholdet ift. den offentlige tillægsydelse til fleksjobber, bør være det samme som ift. førtidspension ... hvis ikke det på nuværende tidspunkt forholder sig således.

Danmarks kommuner skal ikke kunne spekulere i at plage syge mennesker med "kommunale kassetænkningsagendaer"


Liste Å, Alternativets løsning er at give borgerne en basisydelse og jeg tænker Enhedslisten godt kunne finde fodslag for noget tilsvarende, selv om Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen på offentlig TV, har udtalt, at Enhedslisten ikke går ind for en borgerløn.

For man må sige, at det ikke er hverken logisk, etisk eller anstændigt, at plage syge borgere i Danmark med tiltag, der tilmed giver risiko for at deres tilstand forværres - så "fedtet" bør man ikke være med at tildele førtidspension i Danmark.


Vi plejer jo ikke at være "fedtet" når det gælder ministerpensioner, eftervederlag, dobbelt offentlig ydelse/vederlag osv. til MF'er
Citat:
V-minister får stadig mega-løn fra Region Syddanmark
Kilde: http://www.avisen.dk/forsvarsministe...en_336159.aspx

Citat:
Afstemning: Må V-minister score dobbeltløn?
Kilde: http://www.avisen.dk/afstemning-ok-a...en_336220.aspx



Hvad ville en: Dansk Folkekommission for en anstændig social- og fattigdomspolitik med fx socialrådgiver Hanne Reintoft som formand have sagt (såfremt den eksisterede) til den måde udsatte, syge og fattige borgere i Danmark behandles på?
__________________
.
Jocelyn Pook – Hell, Fire And Damnation + Masked Ball: http://www.youtube.com/watch?v=9QEG2Mk184A

BTW: Er du kvik, så er løsningen her: https://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU

Sidst redigeret af TimeGuest; 25-07-2015 kl. 17:45. Årsag: Who knows ... Webmaster ... maybe ... (-8=
TimeGuest er ikke logget ind   Besvar med citat
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 20:56.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension