Se enkelt indlæg
Gammel 27-04-2009, 12:53   #2
Razmo
Gæst
 
Indlæg: n/a
Citat:
Oprindeligt indsendt af Lifeat40 Se meddelelser
Hej
Er det nok at have en Borderline-diagnose til at kan få tilkendt førtidspension ?
Desuden har jeg mega-dårlig ryg.....er blevet opereret for en diskusprolaps. Jeg er 41 år og har uddannelse som pædagog men har været sygemeldt i 3 år.
Som udgangspunkt nej... FP gives pga. mangel på arbejdsevne, og ikke pga. sygdom... det er lige netop DET Hjort lavede om i 2003 med de nye resourceprofiler.

At finde ud af om man er berettiget til FP sker ved at du desværre skal testes i en masse tiltag som praktik, arb. prøvning, revalidering osv. osv. meningen er at de vil belyse, om du på trods af din(e) sygdom(e), aligevel skulle kunne varetage evt. et fleksjob på nedsat tid eller lign.

Ydermere kræver det en masse diagnoser stillet af læger og faglæger.

Det er altså en længere process, som man desvære ikke kan sige 100% hvordan vil forløbe og hvor lang tid det tager, for det afhænger af så mange faktorer så det er en gru nogen gange.

Men som udgangspunkt er en diagnose en kraftfuldt "våben" i din kamp for en dag at få en FP, hvis det er det eneste rigtige for dig, og desvære er systemet bygget sådan op at det er DIG der skal bevise at du ER for syg til at arbejde, og den eneste måde de accepterer det på, er ved at se dig fejle i arb. prøvninger, revalideringer osv... man stoler ikke længere på når borgeren siger at man ikke kan holde til det.


Men altså igen; man får ikke FP pga. sygdom, men pga. manglende arbejdsevne (resourcer). Så du kan godt få FP på et borderline syndrom, hvis det har medført så store skadelige effekter for dig, samkoblet med dine ryg problemer osv., at de finder frem til at det betyder du ikke kan bestride et job... det er denne afklaringsprocess som mange desvære så bliver ødelagt af, eller holdes i på udefineret lang tid.

Men er der noget, så spørg her inde... vi er flere der har været møllen igennem.

Sidst redigeret af Razmo; 27-04-2009 kl. 13:00.
  Besvar med citat