Se enkelt indlæg
Gammel 16-02-2009, 10:29   #2
Tutti
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tuttis avatar
 
Tilmeldingsdato: 09-12 2008
Indlæg: 137
Styrke: 16
Tutti er ny på vejen
Du skriver om skader pga. hypermobilitet, som ikke er blevet bedre samt bækkenløsning. Har du hørt om HMS (Hypermobilitetssyndrom?) Dette er en diagnose i sig selv - (mener den blev anerkendt i 1994), og der er mange ting, som man skal tage hensyn til. Desværre er der flere læger og enkelte reumatologer, som ikke har dykket nok ned i dette emne, og blot mener, at man er hypermobil, men at det er der så mange som er, og at dette ikke kan være årsag til smerterne. Andre, som er specialister på området siger noget helt andet.

Da du stadig har smerter og får flere gener, er det vigtigt, at du lærer at bruge din krop rigtigt. Hvis du ikke allerede er blevet tjekket for HMS, synes jeg det vil være godt for dig at blive det, og således få lært hvilke skånehensyn du skal tage, for at du ikke får det meget værre alt for tidligt.

Jeg vil anbefale, at du enten får tid hos en reumatolog, som kender meget til HMS, fx. overlæge Lars Remvig fra Riget, eller måske et endnu bedre alternativ, at få din egen praktiserende læge til at henvise dig til Gigthospitalet i Gråsten til et ophold som varer ca 3 uger. Der kommer du i et forløb, hvor man følger dig og din krop. Daglig fysioterapi såvel i træningssal samt varmtvandsbassin, ergoterapi, læger, socialrådgiver m.v. Det er nok det sted, hvor man får mest ud af det og kan mærke det på egen krop, og ikke mindst forståelse for hvad der sker, og hvordan man selv kan "bestemme" over smerterne.

Jeg smider også lige nogle links til dig, hvor du kan læse mere om tingene - herunder især på sidernes Forum:

www.hypermobile.dk

www.hypermobilitet.dk
Tutti er ikke logget ind   Besvar med citat