Se enkelt indlæg
Gammel 21-09-2008, 18:01   #20
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
Kjersti nej så kan du ikke få noget udbytte af den prøv at læse det her nu er der jo ikke nogen der har betalt til fleksydelse i 30 år , men der er det så efterlønbidraget der gælder , så jeg ville melde mig fra


Hovedbetingelserne for at overgå til fleksydelse er, at ansøgeren:
- er fyldt 60 år
- er visiteret til et fleksjob
- betaler fleksydelsesbidrag
- har indbetalt fleksydelsesbidrag i mindst 25 år inden for de sidste 30 år
- har fået indberettet værdien af pensionsformuen
- har bopæl her i Danmark eller i et andet EU/EØS-land.

Ved opgørelsen af den opnåede optjeningstid i ordningen medregnes perioder med medlemskab af en anerkendt arbejdsløshedskasse før 1. april 1999 og indbetaling af efterlønsbidrag efter 1. april 1999 indtil visitation til fleksjob.

Der er ikke særlige krav om beskæftigelse forud for overgangen til fleksydelse. Den pågældende skal blot umiddelbart før overgang til fleksydelse være i et fleksjob eller modtage ledighedsydelse.

De seneste 12 måneder før tilmelding til fleksydelsesordningen vil altid tælle som et fuldt optjeningsår, uanset om der er betalt bidrag, når optjeningstiden skal opgøres. Det skal der kompensere for, at overgangen til fleksjob ofte sker efter en periode på sygedagpenge eller med kontanthjælp, hvor medlemskab af en a-kasse og bidragsbetaling til efterlønsordningen typisk vil være afbrudt.
  Besvar med citat