Emner: Er det fair?
Se enkelt indlæg
Gammel 22-01-2013, 00:53   #6
Multe
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 03-11 2009
Lokation: Århus
Indlæg: 1.634
Styrke: 16
Multe er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af Fleks10 Se meddelelser
Her må jeg altså lige korrigere. Lægger man et ejerpantebrev til sikkerhed, så er det også beskrevet i ejerpantebrevet hvad der er pant i, med mindre vi taler særlige tilfælde. Det omfatter ikke for privatpersoner "alt".

Det der så kan være tilfældet, og ofte er sådan, er at man i en særskilt pantsætningserklæring har skrevet under på at ejerpantebrevet ligger til sikkerhed for alt mellemværende mellem pengeinstituttet og skyldner - og det betyder så, at selvom man betaler sit billån ud, så ligger pantebrevet i bilen fortsat til sikkerhed for andre lån man måtte have.

Hej Fleks10


Håber følgende bidrager til vores "uenighed", ejerpantebrevet kan nemlig "genbruges"... -og kan derfor - også - af privatpersoner bruges som pant til "ALT"


Sakset fra: http://ejerpantebrev.dk/

Et ejerpantebrev anvendes typisk til sikkerhed for en kassekredit eller et andet løbende mellemværende med en bank. I banken vil der som regel blive lavet yderligere to dokumenter, nemlig et gældsbrev, hvor der står, hvor meget ejeren skylder til banken, og en håndpantsætningserklæring, hvor der står, at banken nu har håndpant i ejerpantebrevet, dvs. at banken har fået ejerpantebrevet i hånden. Herudover vil banken gerne tinglyse ejerpantebrevet for at sikre, at banken får meddelelse, hvis ejendommen går på tvangsauktion. Banken opnår således at få sikkerhed i ejendommen, nemlig den sikkerhed, ejerpantebrevet giver i ejendommen.

Når ejeren har betalt sit lån i banken, kan ejeren igen få sit ejerpantebrev udleveret. Og hvis ejeren senere igen har behov for at låne penge, kan han så igen stille det samme ejerpantebrev til sikkerhed for et lån. En af de store fordele ved dette er, at ejeren sparer afgift, idet der én gang for alle er betalt afgift (1,5% af beløbet på ejerpantebrevet).

Citat slut.



.
__________________
Hva' man har, det har man... -resten ka' de vise som respekt!

Sidst redigeret af Multe; 22-01-2013 kl. 00:56. Årsag: Tilføjelse...
Multe er ikke logget ind   Besvar med citat