Se enkelt indlæg
Gammel 09-08-2012, 19:17   #5
malofa
Afhængigheds tegn af K10
 
Tilmeldingsdato: 06-05 2010
Indlæg: 378
Styrke: 15
malofa er ny på vejen
Der har været markante forringelser på neurorehabiliteringen siden kommunalreformen i 2005, hvor den generelle genoptræning røg ud i kommunalt regi. Først var det et spørgsmål om, at den store terapeutiske specialviden ikke altid fandtes i kommunen men forblev på sygehuset. Derudover har kommunerne ikke fået tilført nok midler til at kunne løfte denne opgave. De hjerneskadede borgere får derfor ikke den samme massive genoptræning, som de gjorde før 2005.
Sidst men ikke mindst, så er de specialiserede tilbud enormt dyre for kommunen, så de vælger ofte at hjemtage opgaven og selv tilbyde den hjerneskadede borger en "discount-udgave" af det oprindelige tilbud. Endnu engang bliver der lavet et tiltag, hvor den specialiserede viden ikke følger med ud i kommunerne.

Det er lidt sørgeligt at kunne se til som fagperson på hvor forringet de hjerneskadede borgeres tilbud er blevet. De fleste kommuner har heldigvis efterhånden oparbejdet specialviden indenfor området, men der er stadig ikke midler til at tilbyde genoptræning i det nødvendige omfang. Trist!!
malofa er ikke logget ind   Besvar med citat