Se enkelt indlæg
Gammel 15-04-2011, 09:54   #3
TimeGuest
Har ikke tid til andet end K10
 
Tilmeldingsdato: 24-04 2008
Lokation: Costa del Wassersleben
Indlæg: 2.030
Styrke: 19
TimeGuest er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af logikeren Se meddelelser
Hvorfor skal reglerne for den i forvejen meget stramme tildeling af førtidspension, strammes endnu mere, bare for at bevare en ordning hvor raske mennesker - UDEN krav, kan gå ud af arbejdsmarkedet og få det betalt af staten?
Der kan måske være andre interessante helhedsmodeller for en større gruppe af borgere ?


Citat:
Alle der ikke vil være med til at afskaffe efterlønnen er pr. definition asociale og egoistiske, de tænker KUN på sig selv og ikke på de svage i samfundet!
Det er et synspunkt, der tager et bestemt afsæt.

Hvis man nu ændre afsættet, kan det vel tænkes konklusionen også ændres ?


Eksempelvis kunne man måske forestille sig en simplificeret ydelsesmodel, hvor alle borgere der opfylder et bestemt retskriterie sikres et retskrav på et forsørgelsesgrundlag fx svarende til EU's fattigdomsgrænse (120.000 DKK p.a. efter skat), med et formue og ægtefællerelateret indtægtskriterie på niveau med det, der aktuelt kendes fra den i dag eksisterende førtidspension.

I dag er ydelsesmodellerne mangfoldigt "klasseopdelt" med et tilhørende hav af uoverskuelige, komplicerede og ressourcekrævende visitationsregler & kontrolforanstaltninger, der både er dyrt at administrere og (vil nogen måske med rette hævde ?) menneskefjensk.
TimeGuest er ikke logget ind   Besvar med citat